WATTSHUB’S FRIENDS

CYCLE CAPITAL

Cycle Capital is een nieuwe wielerclub uit Amsterdam die staat voor een duurzamer financieringsmodel voor het professionele wielrennen. Een model waarin het bestaan van een profploeg niet uitsluitend afhankelijk is sponsors.

Wij dromen van een club die straks niet meer weg te denken is uit Amsterdam. Een club met professionele vrouwen- en mannenteams. Renners die de kleuren en waarden van Amsterdam gaan verdedigen in belangrijke wielerwedstrijden over de hele wereld.

Bij Cycle Capital vormen leden de kern van onze club. Zij zijn de brede basis waarop wij onze professionele wielerploeg gaan bouwen. Met een laagdrempelig lidmaatschap, waar iedereen met passie voor de wielersport welkom is. Fans, sportieve fietsers én wedstrijdrijders, die zich met elkaar en de club verbonden voelen.

Vind jij dit een gaaf initiatief? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan houden wij je op de hoogte van al onze events, onze teams en laatste ontwikkelingen.

MARIE-STELLA-MARIS

Marie-Stella-Maris is in 2011 opgericht, geïnspireerd door het mensenrecht op schoon water en sanitaire voorzieningen. Tegenwoordig door de Verenigde Naties aangepakt als Sustainable Development Goal (SDG) 6: `Schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen voor iedereen’.

Wij geloven dat iedereen in de wereld toegang zou moeten hebben tot een bron van schoon drinkwater en hygiëne. Water is niet alleen essentieel voor de gezondheid, maar ook voor armoedebestrijding, voedselzekerheid, onderwijs en mensenrechten. Toegang tot schoon water leidt tot meer tijd voor school en werk en dus tot een hogere economische productiviteit en hoger inkomen.

Voor elk product dat jij koopt, doneren wij een vast percentage van onze omzet aan duurzame waterprojecten. Sinds 2011 hebben we al meer dan €1.800.000 kunnen bijdragen. Hierdoor hebben al duizenden mensen toegang gekregen tot schoon (drink)water, en daardoor konden onder andere meer kinderen naar school. Maar we zijn er nog niet, we gaan door tot schoon water toegankelijk is voor iedereen, wereldwijd. Lees hier meer over ons doel en onze stichting.